Εικαστικά

Η εμπειρία της ζωγραφικής στη ζωή του παιδιού αποτελεί συχνά σήμερα αναπόσπαστο μέρος της διασκέδασής του στο σπίτι αλλά και κομμάτι της εκπαίδευσής του στο σχολείο.

 

Η ζωγραφική μέσα από τις αστείρευτες πηγές έμπνευσης και τον πλούτο των υλικών της καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, τη φαντασία. Η επαφή με την τέχνη αλλά και η έκθεση σε οπτικά ερεθίσματα (σε εκθέσεις τέχνης, σε βιβλία με έργα ζωγράφων, κτλ) αποτελεί πολύ σημαντικό ρόλο στην εξελικτική πορεία του παιδιού, δίνοντάς του τη δυνατότητα να καλλιεργεί τη σκέψη του, να ξεφεύγει από την ακαμψία και να είναι προσαρμοστικό.

 

Ο στόχος μας είναι η παροχή πληροφοριών και ερεθισμάτων πάνω στην εικαστική γλώσσα και την ιστορία της.

Η καλλιέργεια της παρατήρησης, η ανάπτυξη της κριτικής και αισθητικήςαξιολόγησης και η παρότρυνση των παιδιών για τη δημιουργίαεικόνων, που θα απορρέουναπό την επεξεργασία των ερεθισμάτων και των πληροφοριών. Αποφεύγουμε την κριτική και επιβραβεύουμε το παιδί παροτρύνοντάς το να συνεχίσει την προσπάθεια της έκφρασής του μέσω των εικαστικών τεχνών. Γνωστοί ή και λιγότερο γνωστοί πίνακες και οι ιστορίες των δημιουργών τους, καθώς και ερεθίσματα από την καθημερινότητά μας, πλαισιώνουν το θεματικό κύκλο των μαθημάτων, δίνοντας στο παιδί μία ολοκληρωμένη εμπειρία.